2021-12-17 10:19Pressmeddelande

Input interiör tilldelas ramavtal med Kammarkollegiet genom ny grön e-handelsplattform

Foto: Anton ErikssonFoto: Anton Eriksson

Input interiör tecknar helt nytt ramavtal med Kammarkollegiet. Avtalet avser cirkulära möbelflöden och den nya e-handelsplattformen Greenified har spelat en nyckelroll för de delområden Input interiör har lämnat anbud på. Kammarkollegiet beräknar att hela avtalet, som består av tre delområden, är värt 200 miljoner kronor.

Input interiör har lämnat anbud på delområdena (A) anskaffning av möbler och (B) cirkulära tjänster och fått förtroende att leverera inom båda. E-handelsplattformen Greenified är del av Input interiör och blir den centrala funktionen för att hantera avtalet.

– Greenified är Input interiörs främsta verktyg för att skapa cirkulära möbelflöden. Alla inköp av återbrukade möbler kommer gå direkt genom Greenifieds plattform, som är en webbutik för begagnade möbler, berättar Patrik Clavenstam, hållbarhetsansvarig på Input interiör.

Svenska myndigheter har inte tidigare haft möjlighet att avropa återbrukade möbler. Det nya ramavtalet som Kammarkollegiet har slutit med bland andra Input interiör möjliggör ett cirkulärt ägandeskap av begagnade möbler på ett tryggt sätt.

– Ett tydligt avtal under ordnande former är viktigt för att kunder ska känna sig trygga med att köpa och hyra återbrukade möbler. Nu kommer förhoppningsvis fler verksamheter att upptäcka hur smidigt det är att använda Greenified och vilka fördelar det finns med hållbara och cirkulära möbeltjänster, fortsätter Marcus Berntson, Key Account Manager på Input interiör.

Input interiör har sedan tidigare avtal med Kammarkollegiet gällande nya möbler och inredning. Den nya e-handelsplattformen bidrar till att komplettera Input interiörs kunderbjudandet mot svenska myndigheter och skapar även nya affärsmöjligheter mot privata näringslivet.

– Med Greenified breddar vi Input interiörs verksamhet på ett väldigt bra sätt. Nu kan vi tillhandahålla ny inredning, återbrukade möbler och även tjänster som rekonditionering och inventering. Även om Greenified redan är en naturlig del av vår verksamhet blir det här avtalet en möjlighet att förbättra våra tjänster inom cirkulära möbelflöden och utveckla vårt kunderbjudande för både offentliga och privata sektorn, avslutar Marcus Berntson.

Avtalet togs i bruk 18 november i 2021 och löper fram till 17 november 2025.


Om Input interior

Input interiör är Nordens ledande oberoende inredningskoncern med unik kompetens inom behovsanpassade lösningar för kontor och näringsliv, hotell och restaurang, skola och utbildning samt vård och omsorg. Idag är vi ca 650 medarbetare på 41 orter i Norden och omsätter ca 3,3 miljarder kronor.