2022-12-16 14:54Pressmeddelande

Stark framtidstro hos inredningsföretag i oroliga tider

Svenskt Näringslivs rapport från förra veckan visar på pessimism bland halländska företag med förväntad avtagande investeringstakt. Ett företag som trotsar prognoserna är inredningsföretaget Input interiör som flyttar in i ett nytt showroom.  

De lokala företagens förväntningar för 2023 har sjunkit i Halland konstaterar Svenskt Näringsliv i senaste rapport. Framför allt i branscher inom hushållskonsumtion. En lokal aktör som ser fram emot 2023 är inredningskoncernen Input interiör som under veckan flyttat in i ett ombyggt bussgarage med kontor, utställning och lager.

– Det känns väldigt bra att få komma till nya fräscha lokaler och ta med oss hela personalstyrkan in. Det har varit ett projekt som pågått i flera år och behandlats med omsorg för att skapa de bästa förutsättningarna att trivas och göra affärer, förklarar Peter Wedenryd och fortsätter med att blicka framåt:

– Vi ser positivt på den här milstolpen, och som en långsiktig pusselbit för att växa tillsammans med våra kunder, så är vi försiktigt optimistiska. Vi har gjort ett bra år och ökat lönsamheten, och försäljningen med tio procent. Det finns en trygghet i våra avtal med organisationer inom offentlig sektor. Samtidigt har vi stor respekt för läget. Vi är också en del av näringslivet, och nu förbereder vi oss för att jobba vidare i en ny period och framöver växa oss ännu starkare.

Den nya lokalen kombinerar utställning med arbetsplatser och ger en inblick i den typen av miljöer som Input interiör arbetar med hos kunder varje dag. När det Halmstadbaserade företaget Eleiko, med en omsättning på över 500 miljoner kronor, flyttade in i sitt nya huvudkontor fick Input interiör uppdraget att leverera inredningen. Nu har inredningsföretaget flera stora näringslivsprojekt på gång i regionen.

– Trots pessimistiska tider har vi flera prestigeprojekt i pipelinen som vi arbetar med att slutföra. Det finns ett stort värde för organisationer att satsa på kontoret, för att skapa inspirerande miljöer och för att attrahera kompetens. Då krävs det att möbler och inredning håller en hög estetisk, miljömässig och funktionell nivå – och det är precis vad vi förespråkar. I vår egen utställning och ute hos våra kunder. Vi lever som vi lär, fortsätter Peter Wedenryd.

I dag är kontorsdelen dimensionerad för fler än de nio medarbetare som jobbar på Input interiör i Halmstad för att ge utrymme åt ambitionen om fortsatt expansion. Fram till dess finns en annan tanke om de tillgängliga konferensrummen och arbetsplatserna.

– Vi vill se det här som ett arbetskafé. Producenter och arkitekter som har möte hos oss eller hos kunder i stan ska kunna sätta sig här för att arbeta några timmar. Även andra lokala aktörer som vill ha en inspirerande arbetsplats kan testa hur det är att sitta här. Det blir ett sätt att bygga relationer för oss, avslutar Peter Wedenryd.


Om Input interior

Input interiör är Nordens ledande oberoende inredningskoncern med unik kompetens inom behovsanpassade lösningar för kontor och näringsliv, hotell och restaurang, skola och utbildning samt vård och omsorg. Idag är vi ca 650 medarbetare på 41 orter i Norden och omsätter ca 3,3 miljarder kronor.