2022-09-07 13:38Pressmeddelande

Nytt landmärke markerar en ny tid för lokala besöksnäringen

Foto: Joel DittmerFoto: Joel Dittmer

Scandic Oceanhamnen med Helsingborgs högst belägna takterrass är inte bara ett imponerande tillskott i stadssiluetten – det är också en symbol för återhämtningen av besöksnäringen i staden. 

I samband med besöksnäringens kraftfulla återstart i våras öppnade Scandic ett nytt hotell längst ut på piren i stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. En invigning som också kom att bli en symbol för vändpunkten och återhämtningen av besöksnäringen i staden.

– När restriktioner togs bort och värmen kom tillbaka i våras så öppnade vi Scandic Oceanhamnen och det blev, minst sagt, ett högt tryck på rummen direkt från start. Helsingborg är en fantastisk sommarstad och timingen kunde inte bli bättre. Efter öppningen har det fortsatt strömma in gäster och under hösten ser vi mycket fram emot att fortsätta välkomma affärs- och fritidsresenärer, berättar, hotelldirektör på Scandic Oceanhamnen.

– Under 2022 har vi märkt en stor skillnad i resandet och det påverkar förstås besöksnäringen positivt. Scandic Oceanhamnen skapar nya möjlighet för svenskt och danskt näringsliv att mötas. Helsingborg med sin närhet till Danmark är en viktig knutpunkt för södra Sverige. Vi har tillfört 184 hotellrum samt utökade koferens- och mötesmöjligheter till en stad där företagande och befolkning växer, fortsätter Jelena Castaneda, FF&E Manager Group Technical Service på Scandic Hotels.

Den klimatsmarta stadsdelen Oceanhamnen är Helsingborgs stora satsning på en mer hållbar stad – och det nya Scandic-hotellet har blivit Svanenmärkt för sin miljöanpassade profil. I allt från ekologiskt mat- och dryckessortiment och avfallssystem till inredning har hållbarhet spelat en nyckelroll. 

– Vi har installerat ett cirkulärt trerörssystem som går direkt till reningsverket ett par hundra meter bort. Dusch- och avloppsvatten kan snabbt renas och komma tillbaka till hotellet, och matavfall omvandlas till energi som också kommer tillbaka till oss. Men även inredningen håller en hög miljömässig nivå och där har Koncept arkitekter och Input interiör gjort ett viktigt jobb, säger Thomas Hansen.

– Scandic sätter höga krav på hållbarhet och använder ofta återvunna material i inredningen, vilket förstås är miljömässig fördel. Tillsammans med arkitektbyrån Koncept som står för inredningskonceptet har vi tagit fram förslag på möbler som både uppnår miljökrav och passar Scandics profil, berättar Mats Genym, projektledare på Input interiör som levererat inredning till Scandic Oceanhamnen.

På hotellet finns utöver 184 rum och restaurang, även co-workingplatser, relaxavdelning och Helsingborgs högst belägna takterrass med utsikt över Öresund.

– Vi har haft förmånen att få jobba med inredning i lobby, restaurangen, relaxavdelningen och inte minst takterassen. Den är något alldeles extra med vyerna över havet. Det är en plats som inte bara lockat gäster på hotellet utan även helsingborgare som vill träffas i en trevlig miljö, avslutar Mats Genym.

 


Om Input interior

Input interiör är Nordens ledande oberoende inredningskoncern med unik kompetens inom behovsanpassade lösningar för kontor och näringsliv, hotell och restaurang, skola och utbildning samt vård och omsorg. Idag är vi ca 650 medarbetare på 41 orter i Norden och omsätter ca 3,3 miljarder kronor.