2023-05-26 08:00Pressmeddelande

Inredning samlar Hallands näringsliv

När Nordens största oberoende inredningskoncern öppnade ett nytt showroom samlades det lokala näringslivet, offentliga inköpare och Sveriges främsta möbelproducenter. 

Vid årets allsvenska premiär invigdes Input Lounge på Örjans vall med inredning från Input interiör. Företaget är sedan länge etablerade i staden har bland annat levererat inredning till Eleiko och Aim’ns nya huvudkontor. I går var det dags för en ny invigning – det egna showroomet.

Över 150 personer var på plats för att ta del av firandet och upptäcka nya hållbara inredningslösningar.

– Allt från arkitekter och inredare till inköpare och fastighetsskötare var här för att hämta inspiration, inte minst när det kommer till att göra hållbara val. I dag finns det möbler som tillverkas från öl- och kaffeavfall och många har insett värdet att återbruka möbler. En vinst både för miljön och plånboken, säger Peter Wedenryd, platschef på Input interiör.

I den nya utställningen visas inredning från lokala möbelproducenter och ledande varumärken i Norden. Det blir en plats som inte bara lockar besökare till invigningen. Hit välkomnas regionens företag och organisationer även till vardags.

– För några veckor sedan var elever från Sturegymnasiet här för att höra oss prata om företagande och framtidens arbetsplats. Vi ser gärna att kommunanställda och brukare kommer hit för att testa produkterna och självklart är nyfikna besökare välkomna för att ta en kopp kaffe och prata inredning.

Vi vill bidra till ett samverkande kontaktnät i regionen som hela Halland kan gynnas av, avslutar Peter Wedenryd.

 


Om Input interior

Input interiör är Nordens ledande oberoende inredningskoncern med unik kompetens inom behovsanpassade lösningar för kontor och näringsliv, hotell och restaurang, skola och utbildning samt vård och omsorg. Idag är vi ca 560 medarbetare på 41 orter i Norden och omsätter ca 3,5 miljarder kronor.