2023-03-09 14:59Pressmeddelande

Input Pop-up lockar rekordmånga besökare

Foto: Anna SigvardssonFoto: Anna Sigvardsson

I dag välkomnas besökare till Malmö för att ta del av de senaste nyheterna inom inredning från 90 olika varumärken. I fokus står nya hållbara produkter och lösningar.

Efter tre års uppehåll är södra Sveriges största inredningsmässa Input Pop-up tillbaka, och i år är det rekordmånga utställare som visar upp sina nyheter.

– 90 varumärken från hela Europa är på plats för att presentera sina produkter och många av dem kommer vi att få se i offentliga miljöer framöver. Mässan lyfter Malmö på den skandinaviska designscenen, säger Jessica Hammar som är projektledare från Input interiör.

Att möblerna som visas dyker upp på olika på kontor, hotell, skolor och i vårdmiljöer i regionen är inte alls osannolikt. Mässan lockar inköpare från nästan ett dussin av Skånes kommuner, hundratals arkitekter och ansvariga i flera stora byggprojekt har anmält sig för att hämta inspiration till inredningen.

– Många vill komma hit för att känna på produkterna för det är något helt annat än att bläddra i en katalog. I takt med att högre krav ställs på hållbarhet så tror jag att fler är nyfikna på att upptäcka möjligheterna som finns. Det handlar både om produkter tillverkade av nya innovativa material, men även tjänster som Greenified, en cirkulär e-handel för återbrukade möbler som är här och ställer ut, fortsätter Jessica Hammar.

Vad får besökarna ta del av på mässan?

Mindre lokala uppstickare som Swedish Ninja tar plats bredvid etablerade skånska möbelproducenter som Blå Station och Gärsnäs, och internationella varumärken som Vitra och Fritz Hansen.

Danska Mater och Kvadrat experimenterar med material vid tillverkningen av nya produkter. Till Maters nya stolar har plastavfall från havet, kaffeskal och rester från ölproduktion använts i tillverkningen, och hos Kvadrat produceras bordskivor av hundra procent återvunna textilier.

I Swedeses monter finns möbler skapade med byggspill från den klimatneutrala kontorsbyggnaden Hyllie Terrass som öppnar under våren. Möblerna kommer att bli en del av inredningen på arbetsplatsen.

Massproductions visar upp Årets Möbel 2023 som delades ut av Scandinavian Design Awards – en schäslong som faktiskt går att tillverka helt själv. Tanken är att både spara in på kostnader och koldioxidutsläpp genom självtillverkning.


Om Input interior

Input interiör är Nordens ledande oberoende inredningskoncern med unik kompetens inom behovsanpassade lösningar för kontor och näringsliv, hotell och restaurang, skola och utbildning samt vård och omsorg. Idag är vi ca 650 medarbetare på 41 orter i Norden och omsätter ca 3,3 miljarder kronor.