2024-04-10 11:12Pressmeddelande

Input interiör säkrar stort avtal i Danmark

SKI – stort avtal i Danmark

Input interiör tilldelas avtal med danska staten och Kommunernes Indkøbsservice (SKI). Avtalet omfattar möbler och inredning för den offentliga sektorn och beräknas vara värt 367 miljoner danska kronor om året.

Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) grundades 1994 och i dag gör runt 1 000 offentliga organisationer sina inköp på avtal via SKI.

Under upphandlingen för SKI 03.13 ställdes krav på att leverantörerna ska tillhandahålla ett brett sortiment av produkter där hög kvalitet och hållbarhet varit i fokus.

Som relativt ny aktör i Danmark är det första gången som Input interior tilldelas avtal med SKI. Det skapar nya möjligheter för företaget som redan är aktiva inom den offentliga sektorn i Sverige, Norge och Finland.

– Vi är väldigt starka på offentlig sektor i de andra nordiska länderna och det är kul att vi nu får chansen i Danmark också. Det blir en gamechanger för våra kontor i Köpenhamn och Århus, säger Charlotte Jensen, COO på Input interiör i Danmark.

SKI 03.13 innehåller sex delområden, Input interiör har tilldelats avtal på fyra av dem: Kontorsmöbler, matsal-, lounge och mötesmöbler, möbler för vård- och hälsosektorn samt undervisningsmöbler för högre utbildning.

Thomas Wiberg, Business Developer på Input interior i Danmark, ser fram emot att kunna erbjuda nya möjligheter för aktörer inom den offentliga sektorn.

– Arkitekter har under många år efterlyst en större bredd av varumärken för offentliga upphandlingar. Därför är vi särskilt stolta över att kunna lyfta ett kvalitativt och brett utbud av danska och nordiska designvarumärken i 03.13-avtalet, säger Thomas Wiberg.

Avtalet träder i kraft den 17 juni och gäller fram till juni 2028.

Under avtalstiden väntas SKI 03.13 totalt omsätta drygt 1,4 miljarder danska kronor.


Om Input interior

Input interiör är Nordens ledande oberoende inredningskoncern med unik kompetens inom behovsanpassade lösningar för kontor och näringsliv, hotell och restaurang, skola och utbildning samt vård och omsorg. Idag är vi ca 560 medarbetare på 41 orter i Norden och omsätter ca 3,5 miljarder kronor.


Kontaktpersoner

Marcus Eriksson
Communications Officer
Marcus Eriksson