2022-09-14 13:50Pressmeddelande

Hög beläggning på nyöppnat hotell

I dag slår portarna upp till Jönköpings nya landmärke Quality Hotel Match i Tändsticksområdet. Invigningen blir inte bara startskottet för ett nytt hotell – det blir också en symbol för besöksnäringens återhämtning i regionen.

Turismen var en av de branscher som drabbades hårdast under pandemin till följd av restriktioner och mindre resande. Nu har den återhämtat sig och invigningen av Quality Hotel Match markerar en ny tid för den svenska och internationella besöksnäringen i Jönköping.

– Under sommaren har hotellbranschen gjort en stark comeback och Jönköping hade faktiskt en högre beläggning under sommaren än innan pandemin. Vi ser att trenden fortsätter utvecklas och redan nu, innan öppning, har vi haft ett stort tryck på våra rum. Det gör oss optimistiska för framtiden, både för Quality Hotel Match, men också för att det finns en stor efterfrågan av hotell i Jönköping igen, berättar hotelldirektör Catarina Halldén.

Hotellet, mitt i stadens historiska tändsticksområde, består av en äldre bevarad huskropp och en 60 meter hög tillbyggnation i direkt anslutning till varandra. I restaurangen, som tillhör den gamla byggnaden, sitter gästerna i en tidigare produktionslokal för tändstickor från 1876.

– Genom att sammanfläta de nya delarna med den historiska byggnaden har vi kunnat skapa en känsla av komfort och samtidigt förmedla en del av stadens arv. Tändsticksområdet är en viktig del av Jönköping och det vill vi ta tillvara på, säger Fredrik Blid, Property Manager på Nordic Choice.

Uppdraget att förmedla industrikänslan i hotellets 229 rum och sociala ytor gick till Mod arkitekter som i form av materialval och färger kunde skapa ett inredningskoncept med flera dimensioner.

– Vi har flörtat med det gamla fabriksområdet genom att använda natursten, grovt putsade väggar och rustika färger i inredningen. Samtidigt finns det en lekfull känsla i inredningen som även ska tilltala barnfamiljer, berättar ansvarig inredningsarkitekt Marie Ebersdotter från Mod arkitekter.

I ett nära samarbete mellan projektledare på ”The Match”, Mod arkitekter och Input interiör, som ligger bakom leverans och montering av möbler, har det nya hotellets samtliga utrymmen och rum formats för att skapa en trevlig helhetsupplevelse för gästerna.

– Det som är mest speciellt med The Match är alla de funktioner som finns i huset. I projektet har vi jobbat med allt från hotellrum och lobby till relaxavdelning, kontorsytor och restauranger. Det gäller att alla delar håller en hög kvalité för att gästens samlade uppfattning ska bli positiv – och nu finns alla förutsättningar för det, säger Mats Genym, projektledare på Input interiör.

Pandemin medförde oförutsägbara utmaningar i form av långa leveranstider och prisjusteringar. Input interiör har genom sitt stora sortiment och i samråd med Mod arkitekter hittat nya lösningar som blivit nycklar till framgång.

– Det är både en trygghet och en styrka för oss att vi inte är begränsade av sortimentet. Det har visat sig tydligt under pandemin. När en produkt försvunnit ur produktion eller blivit kraftigt försenad har vi tillsammans med arkitekterna samarbetat för att ta fram förslag på nya möbler, som i många fall blivit ännu bättre till de nya miljöerna, avslutar Mats Genym. 


Om Input interior

Input interiör är Nordens ledande oberoende inredningskoncern med unik kompetens inom behovsanpassade lösningar för kontor och näringsliv, hotell och restaurang, skola och utbildning samt vård och omsorg. Idag är vi ca 650 medarbetare på 41 orter i Norden och omsätter ca 3,3 miljarder kronor.