2023-11-07 11:00Nyheter

Framtidens cirkulära lösningar hos E.ON

E.ON

När ett av Europas största energiföretag flyttade till ett nytt nordiskt huvudkontor skulle hållbarhet genomsyra alla delar av inredningen. Genom innovativa tjänster och kreativ återanvändning har kontorsprojektet blivit unikt i sitt slag.
– Jag är helt övertygad om att det är exakt såna här lösningar som gör att man kan inspirera andra, säger E.ONs hållbarhetschef Carina Tollmar.

– Hållbarhet är en av våra viktigaste delar i vår strategi och då behöver det genomsyra allt vi gör. Naturligtvis även vårt kontor och vår arbetsmiljö. Så, när vi då flyttar till ett nytt kontor integreras naturligtvis hållbarhet i den nya byggnaden, säger Carina Tollmar.

Arkitektkontoret Tengbom har varit ansvariga för den interiöra utformningen, Space in Order har varit interiör projektledare genom återbruksprocessen och Input interiör har agerat helhetsleverantör av inredning. Som partner i projektet har Input interiör inte bara bidragit med vägledning i produkter, ett stort arbete låg i att förvalta den befintliga inredningen på bästa sätt.

– Genom nyfikenhet, innovation och samarbete har vi i projektgruppen pushat varandra till att hitta nya hållbara lösningar. Varje val som har gjorts har varit med miljöbesparingar i åtanke och för ett kontor med 1 500 medarbetare är det helt unikt, säger Erik Lundqvist, Head of Project Sales & Business Development.

I stället för att utrusta kontoret med enbart nyproducerad inredning har stora delar blivit återbrukade och rekonditionerade. Med hjälp av Input interiörs kunskap och breda tjänsteutbud har idéer som till en början kändes ouppnåeliga förverkligats.

Upptäck det nya kontoret och hör E.ONs hållbarhetschef, inredningsarkitekten, interiöra projektledare och miljökonsult berätta om de cirkulära lösningar som legat till grund för projektet.


Ämnen: Nyheter

Om Input interior

Input interiör är Nordens ledande oberoende inredningskoncern med unik kompetens inom behovsanpassade lösningar för kontor och näringsliv, hotell och restaurang, skola och utbildning samt vård och omsorg. Idag är vi ca 560 medarbetare på 41 orter i Norden och omsätter ca 3,5 miljarder kronor.


Kontaktpersoner

Marcus Eriksson
Communications Officer
Marcus Eriksson